Over de society …

Onze Nederlandse Sinatra Society is een vereniging die officieel op 12 december  1984, conform zijn geboortedag in 1915, is opgericht. “Dat werd ook wel een keertje tijd!” zei Irv Cottler, vele decennia lang de vaste drummer van Sinatra, tijdens de opening van de allereerste Nationale Sinatra dag, die twee maanden eerder, op 14 oktober 1984 werd gehouden. Deze memorabele meeting vond plaats in de grote zaal van het Marriott Hotel aan het Leidseplein in Amsterdam en was,, met ruim driehonderd bezoekers, volledig uitverkocht!

Deze feestelijke dag was het rechtstreekse gevolg van een groot aantal bijeenkomsten van een groep enthousiaste heren op Naamloos-34de vroege zondagochtend in Hilversum. Eén van die vroege vogels was Lou van Rees, de legendarische promotor, die Frank Sinatra op 2 juni 1975  voor het eerst naar Nederland kon halen en The Voice liet optreden in het Concertgebouw in Amsterdam. De directe oorzaak van die zondagsessies was trouwens een piepkleine advertentie van gitarist Cor Baan in de Telegraaf. Hij zocht, vroeg en kreeg reacties van andere Nederlandse Sinatra liefhebbers.

Naamloos-35We hebben een eigen clubblad, dat drie keer per jaar verschijnt en organiseren drie zondagmiddag bijeenkomsten per jaar die bezocht worden door een groot aantal Sinatra fans uit ons land en daarbuiten. We kijken en luisteren op zo’n middag uiteraard niet naar ‘de grote meester’ alleen. Tijdens de meetings is er vaak ook ruimte voor andere performers uit het American Songbook. Ook zijn er boeiende presentaties over specifieke Sinatra onderwerpen, er is een clubverkooptafel én uiteraard de mogelijkheid elkaar te ontmoeten en met elkaar te spreken.

2015-06-12_12h40_17

Rita Reys, Tosca Hoogduin en Ann Burton in een geanimeerd gesprek tijdens één van onze december meetings van alweer een flinke tijd terug. Tosca was lid en Ann een groot fan. Rita wat minder en vond Sinatra ‘wel een aardige zanger’. Zij trad die avond voor ons op in het Amsterdam Okura.                                          (foto: Wim De Boois)

De voor- en najaar zijn meetings besloten maar voor onze leden vrij toegankelijk. De koffie, thee, hapjes en drankjes zijn allemaal normaal geprijsd. Tijdens de ledenmeeting rond Sinatra’s geboortedag op 12 december wordt er vaak extra uitgepakt met live muziek en andere bijzondere programma onderdelen. Het parkeren op de Stadhouderskade is tijdens de meetings ook al helemaal gratis, waar vind je dat nog!Naamloos42

Sinatra’s persoonlijke adhesie betuiging voor de ISSH …

kop fs 150

Ere voorzitter:
Frank Sinatra. †
Ere Leden:
Lou van Rees  †
Eddie Doornbos †
Cor Baan †
Willem Duys †
Cor Franc
Greetje Kauffeld

Leave a Reply